1.Mamasali:
"Azt ajánlom önnek, egyen Mamasalit! A Mama csinálta, a Mama ajánlja, a Barbara meg zabálja... (Mama) "
Hozzávalók:
-répa
-káposzta
-hagyma
-uborka
-paprika
-alma
-ecet, cukor, só, bors, köménymag
-mindent reszelj össze apróra
2.Anyu húsos sütije:
Hozzávalók:
a, tészta:
- 60 dkg rétes és fehérliszt keverve
- 1 tojás
- 15 dkg margarin
- 2.5 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 doboz tejföl
- csipet cukor, só
b, töltelék:
- trappista és füstölt sajt
- bacon
- virsli
Kelttésztát gyúrunk, kétfelé osztjuk és két kerek lepényt formázunk. 8 körcikkre vágjuk :) Az egyik felébe trappistát tekerünk baconnel, a másik felébe pedig füstöltsajtot virslivel. A tetejét és oldalait megkenjük vajjal, megszórjuk borssal, köménnyel, vagy reszelt sajttal.
3. Pataki tál
Hozzávalók:
- pataki tál (agyagtál)
- kb. 5 krumpli
- kb. 3 paradicsom
- kb. 3paprika
- kb. 3 hagyma
- fél csomag mirelit vegyeszöldség (kunsági a legjobb)
- bacon szalonna
- 3-4 dl tejföl
- izlés szerint pirospaprika
- só, bors, fűszersó
- vaj, babérlevél
Az agyagtálat kibéleljük bacon-nel. Mindent szeletekre vágunk belerakjuk, fűszerezzük. Alul a krumpli, rá a hagyma, paradicsom, paprika, aztán mirelit zöldség. Néhány szelet bacon-nel betakarjuk. Vajdarabkákat és pár babérlevelet rakunk rá. Aztán lefedve hideg sütőben kezdjük sütni, kb. másfél órán át. Ezután kivesszük és a bacont félretolva ráöntjük a paprikával kikevert tejfölt, és fedetlenül még kb. 20 percig sütjük.
4. Anyuféle pörkölt
Hozzávalók:
- 0.5 kg disznó hús (comb vagy laopcka)
- 2 közepes hagyma
- 4-5 gerezd foghagyma
- 1-2 paprika, és paradicsom
- só, bors, pirospaprika
Olajban megdinszteljük a hagymát. Belerakjuk a húst, ez levet ereszt és lesütjük zsirjára. Beletesszük a paradicsomot, paprikát, foghagymát. Újra lesütjük zsirjára, és megfűszerezzük. Egy kis vizet öntünk rá, és újra lesütjük.Addig csináljuk ezt a lesütést,amíg puha nem lesz a hús. Beleszórjuk a pirospaprikát, annyi vízzel felöntjük, hogy éppen ellepje. Még jó 10 percig rotyogtatjuk :) Kész
|